Türkiyenin Gururu, Çiftçinin Umudu Trakya Birlik’in 2018/2019 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda büyük bir katılımla Yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AKGÜN, 2018/2019 iş yılının başarılı geçtiğini belirterek,
2018/2019 iş yılı harman döneminde %40 randımanlı yağlık Ayçiçek tohumu için 2.320,00TL/TON fiyat üzerinden yaklaşık 277 bin ton yağlık Ayçiçek tohumu mübayaasında bulunarak ortaklarımıza yaklaşık 685 milyon TL ürün ödemesi gerçekleştirilmiş tam zamanında açıklanan fiyat sayesinde bakanlığımızın da desteğiyle gümrük vergilerinin sıfırlanması yönündeki taleplerin önüne geçilmiş ve çiftçimizin cebine ton başına 200-250 tutarında ilave bir gelirin girmesi sağlanmıştır.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı trakya-birlik-genel-kurulu-edirneajans-7.jpg

“Trakya Birlik, Birlik tarihinin en yüksek satış rakamları olarak tarihtekini yerini almıştır.”
Kullandırılan kredi toplamda 503 milyon TL’ye ulaşarak kurum tarihinin en yüksek kredi istihsalinin sağlandığı iş yılı olarak başarıyla tamamlanırken bu çerçevede karma yem ve rafine yağ satışlarında ulaşılan satış rakamları Birlik tarihinin en yüksek satış rakamları olarak tarihtekini yerini almıştır.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı trakya-birlik-genel-kurulu-edirneajans-5.jpg

“Lisanslı Depoculukla Üyelerimizin Yüzü Gülecek”
Satış rakamlarımızda yakaladığımız büyümeyi her iki fabrikamızda gerçekleştireceğimiz yatırımlarla daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Bu yatırımlarla ilgili Bakanlığımızdan gerekli düzenlemelerin çıkması durumunda lisanslı depoculuğuda eklememiz Birliğimiz ve ortaklarımız açısından son derece olumlu olacaktır diyerek açılış konuşmasını sonlandırdı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı trakya-birlik-genel-kurulu-edirneajans-1.jpg

Genel Kurulda Divan Başkanlığı’na Durgut ERSOY (Pehlivanköy Koop.), Başkan Vekilliği’ne Levent KIZILTAN (Gelibolu Koop.), Katip Üyeliklere Salih KÖSE (Pınarhisar Koop.) ve Hakkı ÇETİN (Yenişehir Koop.), seçildi.

Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için yapılan Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşından sonra,

Yönetim Kurulu Çalışma Raporları ile Bilanço ve Gelir Tabloları okunup oybirliği ile ibra edildikten sonra söz alan olmadığı için gündem maddelerine devam edilirken, 2018/2019 İş yılı Bağımsız Denetim Kuruluşu raporu oy birliği ile kabul edildi.
2019/2020 iş yılı dönemine ait Bütçe ve Çalışma Raporları ile Bilanço ve Gelir Tabloları okunarak, oybirliği ile kabul edildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı trakya-birlik-genel-kurulu-edirneajans-3.jpg

Ayrıca Birlik faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla kredi alma, ipotek işlemleri, Birlik fonlarının kullanılması, kredi kullandırma birlik mamullerinin satışı, kooperatiflere hizmet bedeli ödenmesi, şirket kurma ve kurulu şirketlere ortak olma, alım satım faaliyetlerinde bulunma v.b. gibi konularda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi kabul edildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı trakya-birlik-genel-kurulu-edirneajans-2.jpg

İnsan Kaynakları yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Tarım ürünleri Lisanslı Depoculuk Şirketi kurulması ve tarım ürünleri lisanslı depoculuk işletmesi kapsamında yapılacak yatırımlarla ilgili olarak Yönetim Kuruluna yetki verilmesi hususlarına ait hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı trakya-birlik-genel-kurulu-edirneajans-8.jpg

Entegre Tesisleri ile Karacabey Yağ Fabrikasına 2019/2020 iş yılında yapılacak yatırımlarla ilgili hazırlanan raporlar kabul edildikten sonra ise bazı kooperatiflere 2019/2020 iş yılında yapılacak yatırımlarla ilgili hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.

2019/2020 iş yılı dönemine ait genel bağımsız denetleme faaliyetinin Aren Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş’ye yaptırılması genel kurula sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AKGÜN Genel Kurula hitaben teşekkür konuşmasıyla Genel Kurulu sonlandırdı.