Edirne’de Yağan sağanak yağmur ile Karaağaç Lozan Caddesi üzerinde bulunan Emirgan Çay Bahçesinde asırlık bir ağaca yıldırım düşmesi sonucu 13 Kişi yaralandı, bir kişi hayatını kaybetti.
Meriç Nehri kenarında ağaçlık bir alanda olan çay bahçesinde yıldırım düşen ağacın çay bahçesinde oturanların üzerlerine düşmesiyle 13 kişi yaralanırken hastanelere sevk edilirken bir kişinin içeride kaldığı ifade edildi. Olay yerine gelen itfaiye, AFAD, EDAK sivil savunma ekipleri yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından 23 yaşındaki Ufuk Mumcu’nun cansız bedenine ulaştı. Batı Trakya‘dan ailesiyle birlikte Edirne‘ye gezmeye gelen Ufuk Mumcu hayatını kaybederken, ailesi hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde hayatını kaybeden U.MUMCU’nun Yunanistan’da yaşadığı ve önce ki gün ailesiyle Edirne’ye gezi amacıyla geldiği açıklandı.
Ağacın devrilmesi sonucu yaralanan Ufuk Mumcu’nun annesi Aynur Hasanoğlu Mumcu (44) ile kız kardeşi Pınar Mumcu (14) diğer yaralılarla birlikte ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikeleri olmayan anne ve kız acil serviste tutulurken, Ufuk Mumcu’nun öldüğünden haberi olmadığı ve sürekli nerede olduğunu sorduğu öğrenildi.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, olay yerine gelerek yaşanan olayla ilgili bilgi aldı. Sedefçi gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir fırtına ve afet yaşadıklarını getirerek, “Çok üzücü bir olay yaşadık. Çay bahçesindeki asırlık bir ağaca, yıldırım isabet etmesi sonucu maalesef çatının üzerine devrildi. Bir genç arkadaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı” dedi.
Yaralıların isimleri ise şöyle: Hakan Terkos (24), Hüseyin Koprivalı (17), Mehmet Koprivalı (50), Umut Koprivalı (29), Murat Korkmaz (21), Salihcan Nevşehir(21), Ahmet Güçlü (20), Kaniye Oktel (23), Orkun Arda ve Yusuf Gülümser. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
SAAT: 01:11 – Belediye Başkanı Hamdi SEDEFÇİ Açıklama Yaptı;… “BU BİR DOĞA OLAYIDIR. Ölenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni ediyoruz” dedi…
SAAT: 01:50 – ÇAY BAHÇESİ Üzerine Devrilen ASIRLIK Ağaç Motorlu testerelerle Kesiliyor… Aramalar devam ediyor..
SAAT: 02: 30 – AĞACIN ALTINDA KALARAK CAN VEREN UFUK MUMCU’NUN Cesedi çıkarıldı..
Asırlık ağacın üzerine devrilmesi sonucu, altında kalarak can veren Ufuk Mumcu’nun cansız bedeni, İtfaiye ekiplerinin 4 Saati bulan bir çaılşma sonucunda ağacı motorlu testerelerle kesip parçalayarak çıkarıldı. Ufuk Mumcu’nun cansız bedeni cenaze aracına bindirilerek, Trakya Üniversitesi hastanesi morguna kaldırıldı.
Haber – Foto : Anıl ZENGİN / EDİRNE AJANS HABER MERKEZİ
52 total views, 2 views today
Son Yorumlar