Edirne Emniyet Müdürlüğü yabancı ülkelerden telefonla arayarak ya da sosyal paylaşım sitelerinden arkadaşlık kurarak, Türkiye’deki bazı vatandaşları dolandırılması üzerine vatandaşları uyardı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü, hazırladığı bilgi notunda, Vatandaşlarımızın iyi niyetini istismar eden Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya gibi ülkelerde yaşadıklarını beyan eden yabancı uyruklu bayanların, gerek sosyal paylaşım sitelerinden mesaj yazarak, gerekse +358, +359 ile başlayan cep telefonlarından arayarak genelde anne ve babalarının vefat ettiğini, üvey anne ve babalarının kendilerine kötü davrandığını bu durumdan kurtulmak için evlenmek istedikleri, Türkiye’ye gelmek için vatandaşlardan para istedikleri belirtildi.
Yine benzer yöntemleri kullanan bayanların ağlarına düşürdükleri müştekileri telefonla arayarak, Türkiye’ye giriş yapmak için Kapıkule sınır kapısına geldiklerini, ancak haklarında ülkemize giriş yasağı konduğu ve giriş yapamadıklarını, yasağın kaldırılması için para yatırmaları gerektiği belirtilerek para talep ederek dolandırdıkları tespit edildi.
Farklı bir yöntem olarak ta bulundukları ülkelerde dedelerinden tarihi değeri olan Osmanlı altını kaldığı, altınlarla birlikte Türkiye’ye gelmek istedikleri ve altınlarla geldikleri zaman pazarlama karşılığında pay vereceklerini belirterek para istedikleri belirtildi.
Edirne’de bu tür dolandırıcılık olaylarının az olduğunun belirtildiği bilgi notunda, diğer illerde dolandırıcıların ağına düşen vatandaşların Edirne’ye ve Kapıkule sınır kapısına gelerek beklediği ve polisten ve gümrük yetkililerinden yardım istediği, bunların dolandırıcı olduğunun söylenmesine rağmen ikna olmadıkları ifade edilmektedir.
Vatandaşların mağdur olmamaları için bu tür dolandırıcıların sözlerine itibar etmemeleri istendi.
12 total views, 2 views today
Son Yorumlar