GÜRKAN’DAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA SORU ÖNERGESİ
Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine yapılan haksızlık konusunda milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında soru önergesi veren Recep Gürkan, Bütünleme sınav hakkı ellerinden alınan Açık öğretim Fakültesi öğrencilerinin, hayatlarından çalınan bir yılın hesabını kimin vereceğini belirterek şunları kaydetti.” İnsan hayatında bırakın bir yılı, bir saniye, bir dakika, bir saatin bile yerinin doldurulmasının mümkün olmadığı gerçeği ışığında, konunun acil olarak düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
Edirne Milletvekili Recep GÜRKAN’ın vermiş olduğu soru önergesi metni şöyledir;
Yüksek Öğretim Kurulu’nun 22/06/2012 tarih ve 5854-27380 sayılı kararı uyarınca 2011-2012 eğitim döneminden itibaren öğrencilere bütünleme sınavı hakkı tanınması zorunluluğu getirilmiştir. Buna göre, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Açık öğretim Fakültesi öğrencilerine bütünleme hakkı tanınmış; Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinde 2011-2012 Akademik yılında bütünleme sınavları yapılmıştır.
Ancak, daha sonraki süreçte Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Senatosu tarafından bütünleme sınavları yapılmaması yönünde karar alınmıştır. Halen uygulanmakta olan Dönemlik Kredili Sistemde, bir dersten dahi başarılı olamayan öğrenciler bütünleme sınavından mahrum bırakıldıkları için, ders telafisini ancak bir yıl sonra yapabilmektedir.
Yaşanmakta olan bu olumsuz gelişmeye ilave olarak; Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi müfredat programında ve yardımcı ders kitaplarında dönem içinde değişikliler yapılması sonucunda öğrencilerin başarı düzeyleri düşmektedir.
Değişiklikler sonrasında yeniden basılan kitapların dağıtımında ciddi gecikmeler yaşanmakta, büro hizmetlerinin sınırlı ve yetersiz olması nedeniyle birçok öğrenci sınavdan önce ders kitaplarını tedarik edememektedir. Bu durum öğrencilerin hak kayıplarını daha da arttırmaktadır.
Eğitimin öneminin Dünya tarafından kabul edildiği günümüzde, çocuklarının eğitimini her türlü fedakârlığı yaparak sürdürmeye çalışan ailelerimize destek olmak ve zor şartlarda öğrenimlerini sürdürmeye çalışan öğrencilerimize sahip çıkmak hepimizin görevi olmalıdır”
17 total views, 2 views today
Son Yorumlar