Edirne'ye “Gezici Kütüphane Aracı “
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Ankara’da gerçekleşen tören ile Edirne'ye tahsis edilen “Gezici Kütüphane Aracı “ İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk tarafından teslim alındı.
Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Gezici Kütüphane , Kütüphane hizmetini toplumun her kesimine ulaştıran, yerleşik kütüphane hizmetinden yararlanamayan çocuklarımıza , gençlerimize ve yetişkinlerimize sunulan kütüphane hizmeti olup , ilimize hayırlı olsun.
Kültür ve Turizm Bakanlığımızca Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen gezici kütüphane hizmetleri ile, toplumdaki okuma alışkanlığını geliştirmeyi, vatandaşların hem örgün eğitim hem de yaşam boyu eğitim çabalarına katkıda bulunmayı, hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki hassas gruplara hizmet götürmeyi, hapishane, mevsimlik tarım alanları, hastane, huzur evleri ve yetiştirme yurtları gibi kurumlara bilgi hizmetleri konusunda profesyonel tavsiyelerde bulunmayı, okul kütüphanelerinin ve küçük ölçekli araştırma merkezlerinin hizmet kalitelerini yükseltmeyi ve kütüphanelerin toplum nezdindeki tanınırlığını yükseltmeyi, kitap ödünç verme faaliyeti dışındaki diğer faaliyetlerinin gezici araçlarıyla çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedeflenmektedir." ifadelerine yer verildi.
Benzer Haberler
EDİRNE'DE BAŞARININ ADRESİ “İLGİ KURS”
Edirne'ye “Gezici Kütüphane Aracı “
YKS 2022’DE SIFIR ÇEKEN MEB OLMUŞTUR
Edirne Lisesi Senfoni Orkestrası kuruldu..
Sınav Koordinasyon Toplantısı Vali Kırbıyık Başkanlığında Yapıldı
Edirne’ye Yeni Fen Lisesi Müjdesi
Edirne Koleji İlk mezunlarını verdi.
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Başladı