Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Emin İnağ, esnaflarla ilgili sorunları değerlendirerek, İçki yasağı ve Ülke çevresindeki savaş tehlikesinin turizme olumsuz etkileri konusunda açıklamalarda bulundu. Bugünkü bunalımdan önce körfez krizinde Edirne’ye üç yıl turist girmediğini kaydeden İnağ; “ Körfez savaşının olduğu yer neresi Edirne neresi?
Bölgemizdeki savaş olayları ve bu tür söylemler bölgemizin ticari hayatını da etkiliyor. Kuşkusuz savaş bölgesine yakın yörelerde daha çok etkiliyor fakat bölgemizi de etkiliyor.
Son günlerdeki olaylar Suriye ile yaşanılan kriz bölgemize gelecek turist turlarının iptaline neden oldu.Bu da Edirne ekonomisini olumsuz yönde etkileyen zarar veren bir görüntü. Aslında savaşın her türlüsüne karşı olmak gerekir. Özellikle günümüz dünyasında savaşlar ülkeler için yıkım oluyor. Böyle bunalımlardan etkilenmedim diye yalan söyler.
İKİ JAPON TURİSTE SALDIRI TURİZM İÇİN DARBE
Böyle zamanlarda insanlarımızın yaşam koşulları daha da zora giriyor. Savaşın arzulanan bir şey olmadığını hepimizin anlaması gerekir; “ diyen İnağ olimpiyatların Japonlara verildiği bir günde Nevşehir’di iki Japon Turiste saldırılmasının, bunlardan birinin ölmesi diğerinin ise yaralanmasını kendi ayağımıza kurşun sıkmak anlamına geldiğini belirterek; “ Bu ülkemize yapılabilecek en büyük kötülük demektir. Bu olay turizmimize vurulan bir darbedir. Bu olay sonrasında Ülkemize gelecek Japon turist sayısında büyük azalma olacak. Turlar iptal edilecektir. Böyle ölümcül alaylar turizmimiz için büyük kayıplara yol açmaktadır” dedi
İçki yasağı konusuna değinen Emin İnağ; “ Eğer içki yasağı getirilecekse bu işi yapan fabrikalar neden çalışıyor. Üretimi yapılmasın. Hem üretimine izin verecek hem de şu saatlerde bu ürünü satacaksın demek olmaz. Özellikle turistlik bölgelerde, içki almak isteyen turist için; “satmıyoruz” demek olur mu? Bu turizm için bir darbedir. Turistleri bizim yaşam koşullarımıza zorlarsak ülkemize turist gelmez, bundan da ekonomimiz olumsuz yönde etkilenir.
İÇKİ YASAKSA İŞYERLERİNİ DE KAPATIN
Böyle bir yasak getirilirken bu ürünleri satanları da kimse düşünmüyor. Tekel ürünü satan esnaflarımızın kirası ve diğer giderleri var satacağı ürüne göre de anlaşma yapmıştır. Bu ürünleri satamadığı takdirde nasıl kar edebilecek. Bu koşullarda yanında çalıştırdığı personelin de işine son vermek zorunda kalabilecek. Mademki bu uygulama var, o halde devlet esnafların zararını karşılasın, destek versin. Bu koşullarda esnaflarımızın eli kolu bağlanır işyerlerini kapatmak zorunda kalırlar. Alkolü kararınca kullanan kimseler bundan böyle ihtiyaçlarını başka yönden karşılama yoluna gidecek. Turizmde alkol dişlinin bir parçasıdır, istemesek de dünyada böyle. Bu tür önlemlerin yöntemi başka olmalıydı. Biri içki içip taşkınlık yapıyorsa bunun zaten yasalarda önlemi var. Bu ürün üretiliyorsa onu denize dökmeyeceğiz mecburen tüketilecektir. Üretilen bir ürünün tüketimini engelliyorsunuz. İçki zararlı diyarsanız üretimini kaldırın. Üstelik içkiden gelir ülkemizde en önemli gelir kaynaklarından biridir” dedi
17 total views, 2 views today
Son Yorumlar