Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İlhan Açıkgöz Öğretmenler Bahçesinde düzenlediği toplantıda. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaları ve bu yıl yapacakları faaliyetler hakkında açıklama yaptı. Açıkgöz Edirne’de organ bağışının yeterli olmadığını daha önce zarar eden hastanelerin karlı duruma geçtiğini söyledi.
Toplantıya basın sorumlusu aynı zamanda Halkla İlişkiler Sorumlusu, Pervin Çelik, Ömer Taşkın mali işler başkanı, Dr Oğuz Öksüzler, İdari İşler Başkanı Dr. Selma Heves Tıbbi Hizmetler Başkanı katıldı. Sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantıda daha sonra konuşan Açıkgöz şunları kaydetti; “etkinliklerimizi uzun sürede anlatabilirim. Çalışmalarımızı üç başlık altında toplayabilirim. Bunlardan birincisi Genel Sekreterlik neden kuruldu. Kurulduğundan bu yana, geçen 14 aylık süreden beri neleri gördük neleri yaptık ve neleri değiştirdik. Bu süre zarfında iyi uygulama olarak yaptığımız başka illerce de örnek alınan hizmetleri sunabilirim üçüncü olarak da 2014 yılı hedeflerimizi ve vizyonumuz hakkında bilgi verebilirim.
HASTANELERİN GELİRİ ARTTI
Edirne Türkiye’ye açılan kapı durumunda yalnız organ bağışını dikkate aldığımızda Avrupa’ya göre 25’te biri oranında organ bağışı yapılıyor. İskandinav ülkeleri bizden 38 kat fazla organ bağışı yapıyor. Bunun birçok nedeni var bazı kültürel farklılıklar var dini sebepler var. Ancak din adamlarının da bu yönde fetvası var. Biz toplumsal bilinçlendirmede çok geri düzeydeyiz. Organ bağışı için toplumu bilinçlendirmede üzerimize düşeni yapılan. Sağlık hizmetleri üç bölümde Biz sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu konuda çeşitli kaynakları kullanıyoruz.
Girdilerimiz SGK ve bütçe dışı denilen girdilerimiz var. Hastanelerimiz ciddi bir işletme bunların girdisi ve çıktısı bulunuyor. Biz Kamu Hastane Birliği kurulduğundan bu yana neleri takip ediyor ve nelere bakıyoruz3 başlıkta hastaneleri yönetiyoruz birinci konumuz tıbbi gösterge bu göstergeleri sürekli takip altında. Bu konuda iyileştirme projeleri yapıyoruz. Nelere bakıyoruz Acil servis yoğunluğu bu yönde yakında ciddi projeleri hayata geçireceğiz bizim toplumumuzda acil olmayan hastalarımız da acile gidiyor. Bunları engelleyeceğiz gerçek acil hastalar oraya gitsin hastalar acile neden sevk edilmiş bir eksiklik mi var onu takip ediyoruz.
Hastaların servislerdeki durumunu izliyoruz. Yoğun bakım Edirne’de sorun onları takip ediyoruz. Bu arada laboratuar bekleme sürelerini, ağız diş sağlığı ile ilgili birçok parametreleri izliyoruz. randevu sistemini personelimizin görev ve iş tanımlarını takip ediyoruz. Hastaneler bir işletmedir asli görevi tıbbi hizmettir. İyi hizmet içim mali olarak da güçlü olmak gerekir. Mali bakımdan dünya kriterlerini izliyoruz. Bir firma faturayı kesip hizmet verdiğinde parasını alması uzun süre alıyordu. Sağlık Ocaklarında 3–5 saatleri arısında boş kalıyordu randevulu hastaları o saatlerde sağlık ocaklarına sevk ettik. Daha önceleri Ambulans hareketi 46–48 dolayında idi biz bunu 6-8’e indirdik.
Bilindiği gibi Trabzon ile Edirne’de kanser takibi yapılıyor Bunu Dünya Sağlık örgütü izliyor. Hastanelerde atıl durumda olan yerlerden yararlandık. Fiziki tedavi bir kat daha arttı. Edirne’de doğan çocukların evlerine 3. Gün hemşire gönderiyoruz ve sorunlarını alıyoruz Acil servislerinde hasta yakınlarına ikramda bulunuyoruz. Acilden evine giden hastalara telefon edilerek durumları soruluyor. Doğumda ev ziyareti yapılıyor Ölümlerde baş sağlığı dileniyor.
7 MİLYON 700 BİN BORÇ SIFIRLANDI
İlhan Açıkgöz, göreve geldikleri zaman hastanelerin 3 milyon 700 bin lira borcu olduğunu bu borcu 4,5 ayda sıfırladıklarını ve kara geçtiklerini belirterek şunları söyledi; “ kazandığımız parayı hizmete harcıyoruz. Göreve geldiğimizde ilçelerde çocuk uzmanı yoktu ilçelerimize uzman verildi. .personel dağılımına düzen getirildi. Engellilere getirilecek hizmetler konusunda eksikliklerimiz var yeni hastanemiz devreye girdiğinde bu eksikliklerimiz giderilecek. Yöneticilerin birbiri ile irtibatlarında uygunsuzluklar gideriliyor.
Böylece 435 uygunsuzun 330’u düzeltildi. Hastalarımız için prosedür oluşturduk. Görev taksimi yapılıyor. Personelimize hizmet içi eğitim veriyoruz. 6 Proje yaparak Kalkınma ajansına başvurduk bunlardan 4’ü kabul edildi. Paravan minibüsün için fiziki tedavi araçları ile donatıldı. Hastaları ayağında tedavi etmeyi hedefliyoruz. Bu Sağlık bakanlığının desteği ile değil Kalkınma Ajansının katkısı ile gerçekleşti, Keşan ve Uzunköprü’de Anne oteli yapıldı. Uzunköprü’de hayırsever vatandaşlar Cuma günleri pirinç getirip pilav yapıp dağıtıyorlar. Devlet hastanemizde hastalar mini golf arabası ile naklediliyor. Bölgemizde randevulu tedavi yeterli değil hastalar bu hattın ücretli olduğunu sanıyor 182 telefon hattından ücret alınmıyor. Taburcu olan hastalarımızın raporları aile hekimliğine gönderilecek hastanelerimizde 3 boyutlu görüntü alınıyor. Sağlık turizmi ile hastanelerimizin balkanlarda etkinliği artacak.”dedi.
109 total views, 3 views today
Son Yorumlar