23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreni ilk olarak Saat 10.00 da Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Buradaki törene Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Okul Müdürleri, misafir ekipler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan Günün anlamını belirten konuşmasını yaptı. Daha sonra, Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Çelenk töreni sonrasında kutlamalar Selimiye önünde devam etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliklerinin bir bölümü de Selimiye Meydanında gerçekleşti. Selimiye meydanında yapılan tören saat 11.00 İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları gösterisi, 04–10 yaş gurubu öğrencileri Jimnastik ve Trambolin gösterisi, Jonglör gösterisi, İstanbul Gökkuşağı Kolejinin mehteran gösterisi, Bulgaristan Ekiplerinin gösterisi, Coşansu müzik gurubunun gösterisi ile devam etti.
Çocuklar meydandaki havalı oyun parkında neşeli dakikalar geçirdi. Etkinlikler iliz yon gösterisi, Kırklareli, Tekirdağ folklor ekiplerinin gösterileri ardından. Arnavutluk Ekibinin gösterisi, Süloğlu Cumhuriyet Ortaokulu ritim gurubunun gösterisi ile devam etti. Kukla Şhow ekibinin gösterisini çocuklar ilgi ile izledi.
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ekibinin etkinliği, Moldova ve Sırbistan ekiplerinin gösterileri, 75. Yıl İlkokulu gösterisi, Karadağ ve Romanya Makedonya ekiplerinin gösterileri ile birlikte Gelibolu Yahya Çavuş Görme Engelli İlköğretim Okulu öğrencilerinizin müzik gösterisi büyük ilgi gördü. Selimiye Meydanındaki kutlama etkinlikleri saat 16.30’da sona erdi. Törene katılan ekipler 14.45 ile 19.45 saatleri arasında Saraçlar Caddesinde gösterilerini bir kez daha tekrarladılar.
47 total views, 6 views today
Son Yorumlar