EDİRNE AJANS HABER MERKEZİ / 214 24 04 / edirneajans@hotmail.com
Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin KALDIRIMCI, 8 Kasım 2013 tarihinde Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin SARIOĞLU ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman PİŞKİN’i rektörlük makamında ziyaret etti.
Ziyaret sonrasında Trakya Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin organize ettiği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin ev sahipliğini yaptığı, İktisat Topluluğu öğrencilerinin aktif katkıları ile Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr. Nurettin Kaldırımcı’nın sunduğu “Ülkemizin Bugünü ve Geleceği Açısından Rekabet Politikası” konulu konferans gerçekleştirildi.
Konferansın açılış konusmasını yapan Merkez Müdürü Doç.Dr. Ayhan Aytaç, özellikle 1980’li yıllarla başlayan serbest piyasa anlayışının beraberinde ekonomik sistemde yeni bir yapılanma meydana getirdiğini, karlılık ve verimlilik üzerine kurulan yeni dünya düzeninde Rekabetin büyük önem kazandığını dolayısı ile rekabetin sınırlarının çizilmesini, haksız rekabetin önlenerek piyasa aksaklıklarının önüne geçilmesinde Rekabet Kurumunun son derece önemli ve etkin bir role sahip olduğunu açıkladı.
Kurum Başkanı Prof.Dr. Nurettin Kaldırımcı’ya hitaben: Öğrencilerimizle buluşma teklifimizi geri çevirmeyen ve davetimize büyük bir içtenlikle ve tevazu ile iştirak eden Değerli Başkanımıza ve Hocamıza teşekkür ediyor, sunumlarını yapmak üzere kürsüye davet ediyorum” dedi.
Rekabet Kurumu Başkanı Prof.Dr. Nurettin Kaldırımcı tüm dünyada eğitim ve sağlık hizmetlerindeki gelişimin dikkat çektiğini anlatarak “Şu dünya rekabet edebilecek güçte olanın hayatta kalabileceği bir dünya. ‘Benim torpilim var’ derseniz rekabet dünyasında yaşamıyorsunuz demektir. Mesela kopya çeken bir öğrenci rekabetçi dünyanın varlığından haberdar değildir. Uyuyordur” dedi.
“Rekabet kaçınılmaz gerçek”
Kaldırımcı, rekabetin hayatın içerisinde yer alan bir olgu olduğunu söyledi. Rekabetin günümüz dünyası ve Türkiye’sinin kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu belirten Kaldırımcı, rekabet olgusunun ilk insandan bu yana var olduğunu ve gelecekte de var olacağını ifade etti.
Rekabeti oyunun oynandığı bir zihne benzeten Kaldırımcı, şöyle konuştu:
“Mesela futbol rekabetse bunun kuralları var. Olimpiyatlar bir rekabet ortamıysa bunun kuralları var. Eğer piyasalar bir mal ve hizmetin satılması konusunda bir zemin ise bunun kuralları var ve olmalıdır. Esasen rekabet ortamı, kişilerin yeteneklerini harekete geçiren, kişileri biraz zorunlu olarak motive eden, torpil yapılmıyorsa, taraf tutulmuyorsa, ne yapıldığının farkında ise insanları uyutmayan bir olgudur”dedi.
47 total views, 2 views today
Son Yorumlar