Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ETUS’TAN 1 ARALIK UYARISI!

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi Başkanı Hakan Giyik, şu anda son derece hızlı çalıştıklarını belirterek, vatandaşlara ETUS kullanmaları yönünde çağrıda bulundu. Engellilerin ücretsiz taşınması hakkında da konuşan Giyik, “Engelli vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyoruz, taşıyacağız da sıkıntı yok ama burada usulsüz kart kullananlar karşımıza çıktı. 1 Aralık itibariyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden engelli kartı alamayan vatandaşlarımızın kartları güncellenmeyecek.” dedi.

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, şehir içi ulaşımdaki son gelişmeler hakkında bilgiler vermek üzere basın toplantısı düzenledi. Okulların açılmasıyla birlikte yaklaşık 200 araçla hızlı bir şekilde çalışmaya başladıklarını belirten Giyik, vatandaşlara toplu taşıma kullanmaları yönünde çağrıda bulundu.
Giyik, “Biliyorsunuz sezonumuz açıldı; öğrencilerimiz şehrimize geldi. ETUS olarak daha önce bazı dedikodulara maruz kaldık. Tabi bizim de hatalarımız vardı. Bu hataları hızlı bir şekilde gidererek şu anda sahada 200’e yakın aracımızla çalışıyoruz ve çok iyi gittiğini düşünüyoruz. Şu anda 3 ile 8 dakika arası değişik hatlarla araçlarımız hareket etmekte. Bunu gözle görebiliyoruz. Sabah ve pik saatlerde yönetim olarak saha amirlerimizle beraber yollardayız. Eksikliklerimizi görüyoruz. Onları düzeltmek için de elimizden geleni yapıyoruz. Bizim buradan vatandaşlarımıza söylememiz gereken şu; ETUS şu an çok hızlı çalışıyor. Vatandaşlarımızın kendi araçlarıyla bir yerlere gitmesine gerek yok. ETUS kullanmaları daha doğru olacaktır. Ekonomik açıdan da daha doğru olacaktır. Bugün hastaneye gittiğinizde muayene olduğunuzda en az 35-40 TL otopark parası ödüyorsunuz; buna gerek yok. Yaktığınız mazot cabası. Mazot şu an 40-41 lira civarında. Vatandaşlarımızın bize güvenmelerini ve daha iyi hizmet edeceğimizi bilmelerini istiyorum. Çünkü şu anda gerçekten hızlıyız. Hafta sonu da hafta içi de hızlıyız. Özellikle hafta içi 3 dakikada bir çıkan hattımız var. Ana hattımız bu. 8 dakikada da çıkan hattımız var ama yolcu potansiyeline göre hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın toplu taşımayı kullanmaları hem onların ekonomisine katkı sağlayacak hem de trafiği rahatlatacaktır.” dedi.
Engelli vatandaşların ücretsiz taşınması konusunda da bazı usulsüzlüklerle karşılaştıklarını söyleyen Giyik, konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
Giyik, “Engelli vatandaşlarımızı ücretsiz olarak taşıyoruz, taşıyacağız da sıkıntı yok ama burada usulsüz kart kullananlar karşımıza çıktı. Yani kart, engelli vatandaşımızın oğlunda kızında yakınında çıkıyor. Bu da çok önemli değil ama buradan şunu söylemek istiyorum; 1 Aralık itibariyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden engelli kartı almayan vatandaşlarımızın kartı güncellenmeyecek. Şu anda engelli kartına sahip olan bir vatandaşımız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden kart alması gerekiyor. Bu kartı nasıl alacak? Sağlık raporu var zaten vatandaşımızın. Biliyorsunuz sağlık raporları heyet raporudur. Kişinin heyete girmesi ve en az 8-9 doktorun onayını alması gerekiyor. Bu 8-9 doktorun imzasını almazsa zaten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün vermiş olduğu karta sahip olamaz. Sahip olamadığında da bizden ücretsiz kent kart alamaz. Buradan engelli vatandaşlarımızı uyaralım. 1 Aralık’a kadar kartlarında güncelleme yapsınlar. Eğer Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün vermiş olduğu kart yoksa ücretsiz kartları iptal olacaktır. Burada ne demek istiyorum aslında açıklayım; bir vatandaşımız grip olmuş. Hem kulak hem göz ağrısı var. 3 doktora gittiğinde 2-3 aylık yüzde 40’ın üzerinde rapor alıyor. Biz de buna göre kart vermişiz. Doğru değil. Biz kanuna baktığımızda engelli vatandaş eğer gerçekten engelliyse zaten Aile Bakanlığı’nın kartı cebinde mevcuttur. Bu kartı göstermediği sürece bizden ücretsiz kart alamayacaktır. Bu çok önemli bir nokta. Şu an engelli binişimiz yüzde 4,5 civarında. Günlük 2 bin 800-3 bin arası.” şeklinde konuştu.