CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun afişlerinin kaldırılmasına tepki gösteren CHP’li milletvekilleri, İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’ne dev bir İmamoğlu posteri astı. CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın düzenlediği eylem, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
“Demokrasiye Darbe”
Yazgan, yaptığı açıklamada, “Ekrem İmamoğlu bu ülkenin Cumhurbaşkanı adayıdır. Afişlerini kaldırmak sadece bir sansür değil, demokrasiye vurulan bir darbedir. Adaylık sürecinde eşit koşullar sağlanmalıdır” dedi. Tanal ise, “Bu afiş, halkın iradesine sahip çıkma mücadelesidir” ifadelerini kullandı.




Sosyal Medyada Trend Oldu
Eyleme diğer CHP’li vekillerin de destek vermesiyle olay kısa sürede gündeme oturdu. Vatandaşlar ve parti destekçilerinden gelen mesajlarda eylem takdirle karşılanırken, güvenlik güçlerinin müdahale edip etmeyeceği merak konusu oldu.