Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edirne’de Tarımsal Altyapı ve Sulama Çalışmaları Yerinde İncelendi

Edirne Valisi Yunus Sezer,

Edirne Valisi Yunus Sezer, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta ve Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, çiftçilerle bir araya gelerek bölgedeki sulama projelerini yerinde inceledi.

Çakmak Kooperatifi’nde Modern Sulama Çalışmaları

Ziyaretin ilk durağı, Çakmak Kooperatifi P1 Pompa İstasyonu Yaklaşım Kanalı oldu. Burada nehir tabanında yapılan düzenlemeler ve ilave pompa çalışmaları hakkında bilgi alan heyet, çiftçilerin suya erişimini kolaylaştıracak projeleri değerlendirdi. Vali Sezer, DSİ’nin bölgede yürüttüğü çalışmaların tarımsal verimliliği artıracağını belirterek, “Üreticilerimizin sulama sorunlarını çözmek için modern altyapıyı güçlendiriyoruz” dedi.

İpsala Sultanköy’de Sulama Sistemleri Denetlendi

Ardından İpsala ilçesine geçen heyet, Sultanköy Sulaması kapsamında Meriç Nehri Mandakoru mevkii takviye pompa tesislerinde incelemelerde bulundu. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bölgedeki pompa sistemlerinin çeltik üretimi için hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “Sulama kanallarının kapasitesini artırarak üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Çiftçilerle Buluşma ve Sorunların Dinlenmesi

Vali Sezer ve beraberindeki heyet, Sultanköy Sulaması I1 Sulama Kanalı’ndan su alınan bölgeyi ve çeltik ekim alanlarını gezerek çiftçilerle sohbet etti. Üreticilerin taleplerini dinleyen yetkililer, tarımsal sulamadaki aksaklıkların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Yatırımların Tarıma Katkısı Vurgulandı

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, kırsal kalkınmanın artırılması için sulama yatırımlarının önemine dikkat çekerek, “Çiftçilerimizin emeğini desteklemek, verimi yükseltmek için yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan incelemelerin ardından bölgedeki sulama projelerinin önümüzdeki dönemde genişletileceği ve çiftçilere daha kaliteli hizmet sunulacağı bildirildi.