Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1984 Yılında Şehit Edilen Türkan Bebek Törenle Anıldı

Bulgaristan’da 1984 yılındaki zorunlu

Bulgaristan’da 1984 yılındaki zorunlu asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında şehit edilen 1,5 yaşındaki Türkan Feyzullah için Edirne’de anma töreni düzenlendi. Şükrüpaşa Mahallesi’nde Türkan bebek anısına yaptırılan anıt park önünde düzenlenen törende, anıta çelenkler sunulup karanfiller bırakıldıktan sonra saygı duruşu ve istiklal marşımız okundu.

Hepimiz için ilham kaynağı olmuş, Bulgaristan’da ki direnişin sembolü olan Türkan bebek ile beraber o direnişte şehit olan tüm soydaşlara Allah’tan rahmet dileyen Vali Sezer, “Irak’ın kuzeyinde 12 şehidimiz var. 12 vatan evladı kahramanca bu vatanı müdafaa ederken bölücü terör örgütü tarafından şehit edildiler.

Bağımsızlığımızı sürdürmenin, dünyanın en güzel bayrağını dalgalandırmanın bir bedeli var ve binlerce yıldır bu bedeli bizler ödüyoruz, bundan sonra da ödemeye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi sürdürürken bütün mazlum milletlere örnek olmaya da devam edeceğiz.


Hepimiz derin bir üzüntü içerisindeyiz. Allahtan bütün şehitlerimiz için rahmet diliyoruz.” dedi.
Anma etkinliklerinde, Türkan bebeğin köyünden gelen öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından tüm şehitler için dua edildi.
Törene Vali Yunus Sezer’in yanı sıra, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Milletvekilleri Mümün Mümün, Sevim Ali, Bayram Bayram ve beraberindekiler, Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevat Güneş, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.