Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayi Sitesi’nden Yılın Ahisi Hayri Sönterler’e Anlamlı Tebrik

Esnaf Camiası Tek Yürek Oldu: “Bu Onur Edirne’nin Gururudur” Edirne

Esnaf Camiası Tek Yürek Oldu: “Bu Onur Edirne’nin Gururudur”

Edirne Valiliği öncülüğünde oluşturulan komisyon tarafından 2026 Yılı Ahisi seçilen Sanayi Sitesi’nin sevilen esnaflarından Hayri Sönterler, meslektaşlarının sürpriz ziyaretiyle büyük bir mutluluk yaşadı.

Edirne Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Göksel Akbaşak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Öz ve yönetim kurulu üyeleri, Yılın Ahisi seçilen Hayri Sönterler’i iş yerinde ziyaret ederek bu anlamlı unvan dolayısıyla tebrik etti.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette duygu dolu anlar yaşanırken, yıllarını esnaflığa ve Ahilik kültürüne adayan Hayri Sönterler, meslektaşlarının bu anlamlı jesti karşısında duygularını gizleyemedi.

Akbaşak: “Bu Unvanı Sonuna Kadar Hak Etti”

Ziyarette konuşan Edirne Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Göksel Akbaşak, Hayri Sönterler’in yıllardır dürüstlüğü, çalışkanlığı ve örnek kişiliğiyle camianın saygısını kazandığını belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle geçmiş dönem Demirciler ve Kaynakçılar Odası Başkanlığı görevini başarıyla yürüten, bugün de 2026 Yılı Ahisi seçilen değerli başkanımız Hayri Sönterler’i gönülden tebrik ediyor, bu anlamlı unvanın hayırlı olmasını diliyorum. Kendisi yıllardır hem mesleğiyle hem de örnek kişiliğiyle esnaf camiamızın gurur kaynağı olmuştur.”

Mehmet Öz: “Odamız Adına Büyük Bir Gurur”

Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Öz ise, geçmiş dönem oda başkanlarından biri olan Hayri Sönterler’in Ahilik unvanına layık görülmesinin tüm esnaf teşkilatını gururlandırdığını ifade etti.

Öz, yaptığı konuşmada,

“Odamızın değerli üyesi ve geçmiş dönem başkanımız olan Hayri ağabeyimizin 2026 Yılı Ahisi seçilmesi bizlere büyük bir gurur yaşattı. Ahilik; dürüstlüğün, emeğin, alın terinin ve kardeşliğin adıdır. Bu değerleri yıllardır yaşatan Hayri Başkanımızın bu unvana layık görülmesi son derece anlamlıdır. Kendisini yürekten kutluyoruz.” dedi.

Duayen Usta Ahmet Uyguner: “Yakışanı Yaptılar”

Sanayi Sitesi’nin duayen ustalarından, geçmiş dönem Ahilerinden Ahmet Uyguner de yaptığı konuşmada seçimin son derece isabetli olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu senenin en güzel haberlerinden birini aldık. Gerçekten yakışanı yaptılar. Hayri kardeşimizi gönülden kutluyorum. İnşallah tüm esnaflarımız Ahilik ruhuyla çalışır ve bir gün bu onura layık olur. O kadar güzel çalışın ki hepiniz birer Ahi olarak görev yapın.”

Hayri Sönterler: “Bu Onur Hayatımın En Değerli Hediyelerinden Biri”

Kendisine gösterilen ilgi ve destekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden 2026 Yılı Ahisi Hayri Sönterler, Ahilik unvanını hayatı boyunca gururla taşıyacağını söyledi.

1960’lı yıllarda kurulan Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf Odası’nın bir üyesi ve 2010 yılında bir dönem başkanlığını yaptığını hatırlatan Sönterler, şunları kaydetti:

“Odamızın bir ferdi olarak Yılın Ahisi seçilmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Beni bu göreve layık gören büyüklerime teşekkür ediyorum. Edirne’mize hizmet etmek benim için her zaman en büyük mutluluk oldu. Ömrümüz yettiği sürece çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.”

43 yıllık meslek hayatını büyük bir sevgiyle sürdürdüğünü anlatan Sönterler, 1 Ocak 1984’te oto cam sektöründe çalışmaya başladığını, öncesinde ise yaklaşık 9 yıl nalbur dükkânında çıraklık yaptığını söyledi.

“Daha önce Ahilik unvanı verilen büyüklerimizi biz öneriyor ve seçiyorduk. Bugün aynı büyüklerimizin beni bu göreve layık görmesi tarif edilemez bir mutluluk yaşattı.” diye konuştu.

Pastalı Kutlama

Konuşmaların ardından Edirne Küçük Sanayi Sitesi Yönetimi ile Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf Odası yöneticileri tarafından, 2026 Yılı Ahisi Hayri Sönterler adına hazırlanan kutlama pastası kesildi.

Alkışlar eşliğinde gerçekleştirilen pasta kesimi sırasında duygu dolu anlar yaşanırken, meslektaşları Hayri Sönterler’i tek tek kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Yıllarını dürüst ticarete, alın terine ve Ahilik kültürüne adayan Hayri Sönterler için düzenlenen bu anlamlı buluşma, Edirne esnaf camiasının birlik ve beraberliğini bir kez daha gözler önüne serdi.